Mac Fest http://macfest.dk Tue, 01 Feb 2022 18:50:50 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Den nye iMac http://macfest.dk/den-nye-imac/ Tue, 12 Aug 2014 14:21:48 +0000 http://macfest.dk/?p=18 Apple er kendt for at opdatere deres produkter og forny sig med jævne mellemrum, og der sker da også ting og sager i 2014. Den første nyhed, er allerede kommet på banen i form af en ny og billigere version af deres iMac. Den billigere pris kommer selvfølgelig ikke uden konsekvenser, og noget af det man må finde sig i, hvis man vil have den nye billigere iMac er blandt andet, at den er noget langsommere, end de forgående versioner. En anden nyhed, som endnu ikke har set dagens lys, men som der går flere rygter om, er en ny MacBook Air. Det, der ligger rimelig fast er, at den vil blive 12 tommer og at den selvfølgelig vil bibeholde det kendte ultratynde og trendy design. Men den store nyhed, som fortsat kun er et rygte, er at den vil blive udstyret med den retinaskærm, som mange kender fra deres MacBook Pro, iPad eller iPad Mini.

]]>
Gode spil til din iPhone http://macfest.dk/gode-spil-til-din-iphone/ Thu, 07 Aug 2014 14:22:29 +0000 http://macfest.dk/?p=15 Imellem alle de forskellige apps til din iPhone, er der en helt speciel kategori, som er særligt populær, og det er spilkategorien. Der findes spil til alle aldre, og mange af dem er teknisk godt lavet og sjove at spille. Et af de rigtig populære spil i øjeblikket, er Candycrush. Her skal man ved hjælp af slik kombinationer, komme igennem baner med forskellige sværhedsgrader og opgaver. Man spiller ikke mod andre end sig selv, men man kan dog følge sine venners fremgang, hvis man vil.Et spil der også er populært, og hvor man kan spille mod sine venner, er Wordfeud. Wordfeud er smartphoneudgaven af det gamle spil scrabble, og man skiftes til at danne ord. Når et ord er dannet, har modstanderen op til 3 døgn til at svare med et nyt ord. Og sådan bliver man ved, indtil der ikke er flere bogstaver, og vinderen er den med flest point.Man kan også spille live betting via sin iPhone. Her går man blot ind via browseren og søger på det betting site man ønsker at bruge, som for eksempel Ladbrokes, der er et af de mere populære bettingsites. Man kan både placere bets samt tjekke odds alt imens man ser den igangværende kamp.Der findes også masser af gode spil til børn, hvor de kan lære om tal og bogstaver på en sjov og underholdende måde. En af de apps der fungerer rigtig godt for børn, er DR’s Ramasjang. Her findes der flere forskellige spil under samme app, og figurerne der fremgår i appen, er dem, børnene kender fra fjernsynet. Hr. Skæg laver sjov med tal, og i Ramasjang mysteriet, kan man hjælpe Kristian med at finde den skyldige.

]]>
Apps til din iPhone http://macfest.dk/apps-til-din-iphone/ Sun, 03 Aug 2014 14:18:45 +0000 http://macfest.dk/?p=13 Der findes efterhånden rigtig mange apps til din iPhone. Nogle er mere brugbare end andre, og det kan godt være svært at finde rundt i de mange forskellige apps. Man kan dog prøve sig lidt frem, da de fleste kan erhverves for en ganske billig pris, eller endda gratis. En af de apps der i øjeblikket bliver hentet ned i stor stil, er Google Maps app’en. Her får du adgang til både rutevejledning og navigation, trafikinfo, Street View samt en navigatør til nærmeste restaurant, flyvestation eller tankstation. Navigationen i appen fungerer upåklageligt og med dansk sprog, så den erstatter uden problemer den klodsede GPS.En anden smart app, som også er gratis, er Popcarte, hvor man via sin iPhone kan sende sine postkort hjem fra ferien. Via appen kan du uploade og redigere dit eget feriebillede, tilføje tekst og sende kortet for den nette sum af blot 11-12 danske kroner. Betalingen foregår via Paypal eller kreditkort og kortet vil højst sandsynligt nå hurtigere frem, end hvis du sendte et gammeldags håndskrevet kort. Kvaliteten af postkortene skulle være rigtig god.En app som alle måske bør have på sin smartphone, er 112 app’en. Her kan du få hjælp direkte, uden at skulle finde ud af hvor du befinder dig, da appen sender besked til alarmcentralen om din præcise placering. Det eneste man skal gøre er at aktivere app’en ved at indtaste sit mobilnummer, og derefter skal man i tilfældet af en ulykke eller en nødsituation blot trykke på tasten “Ring 1-1-2”. I App Store kan man hurtigt danne sig et overblik over de forskellige kategorier som nyeste apps, mest populære, børne apps eller spil.

]]>
Tilbehør til dine Apple produkter http://macfest.dk/tilbehor-til-dine-apple-produkter/ Fri, 01 Aug 2014 14:17:39 +0000 http://macfest.dk/?page_id=11 Er man heldig at have erhvervet sig et Apple produkt som en iPhone, iPad eller iPod, så åbner der sig pludselig en hel verden af mulige og umulige former for tilbehør og ekstra features. Der er det mere almindelige tilbehør som smarte høretelefoner, trådløse tastaturer og et utal af forskellige covers, hvor nogle er enkle men farverige, mens andre er designet til at modstå selv de mest voldsomme stød eller endda vand.Men der findes også tilbehør der er lidt mere specielt og sjovt. Man kan for eksempel anskaffe sig en såkaldt Quadricopter, der er et flyvende objekt, der kan tage HD-billeder og videoer fra højt oppe i luften. Den styres via iPad eller iPhone og har en flyvetid på op til 36 minutter. Så nu er det altså muligt at se verden oppefra og ned, uden selv at skulle op at flyve, og kvaliteten af billederne skulle eftersigende være rigtig god. leder du efter den perfekte gadget gave til din kæreste eller kone, kan man nu også få en lækker håndtaske, udført i håndlavet Saffiano læder og specialdesignet af Michael Kors, til at indeholde en mac, iPad og iPhone.Er du golfspiller, findes der selvfølgelig også tilbehør specielt lavet til dig. Man kan nemlig få et lille device, der kan påsættes din golfhandske, og som med en særlig bevægelsessensor, analyserer dit slag og giver dig informationer og gode råd, så du kan forbedre teknikken. I virkeligheden er det vist kun fantasien der sætter grænser når det kommer til tilbehør til dine Apple produkter, og der kommer løbende flere muligheder og tilbud.

]]>
Apple Mac http://macfest.dk/ Mon, 28 Jul 2014 14:15:28 +0000 http://macfest.dk/?page_id=9 Apple Computer, der nu blot hedder Apple Inc., blev stiftet i 1976 af Steve Jobs, Steve Wozniak og Ronald Wayne. Deres hovedprodukt var i sin tid computeren, og de var faktisk nogle af de første til at komme på markedet med en maskine med skærm, og de kaldte den Apple I. Siden den første computer, har udviklingen af Apple computere dog ændret og forbedret sig meget. Enkelthed og elegant design har hele tiden været noget af det, Apple og designerne bag, har lagt stor vægt på. Dette har ikke kun ført gode ting med sig, da de for eksempel i begyndelsen af 1980erne lancerede Apple III, hvor designteamet, efter foranledning af Steve Jobs, blandt andet fjernede den usexede ventilator. Dette medførte dog overophedning af computeren, og mange computere måtte tages retur igen. I 1984 blev så den første Macintosh præsenteret, og den var på daværende tidspunkt den første masseproducerede kommercielle computer, med en grafisk brugerflade, også kendt som Macintosh-styresystemet eller Mac OS.I dag kan man få Mac computere i flere forskellige designs og størrelser. Fælles for dem alle, er det enkle og lækre design med det karakteristiske æble på bagsiden af computeren. De bærbare modeller har været populære i mange år, men også de stationære iMac computere har vundet stort indpas, da de ikke fylder meget på kontoret og igen har et smart og trendy design. Dog ligger prisen også noget højere end andre computere.

]]>